Jak zrobić faszerowane grzyby

Gdy zastanawiasz się, jak zrobić faszerowane pieczarki, przeczytaj ten artykuł. Znajdziesz w nim podstawowe wskazówki, jak przygotować farsz do pieczarek. Możesz również użyć innej odmiany pieczarek. Najpierw przygotuj kapelusze pieczarek, usuwając łodygi i skrzela. Oczyść grzyby za pomocą wilgotnego ręcznika papierowego. Następnie odetnij skrzela. Chociaż są one jadalne, zbrązowieją i zajmą miejsce w farszu. Do przygotowania farszu można użyć grzybów crimini, białych pieczarek lub pieczarek Baby Bella. Tylko upewnij się, że nie moczyć grzyby pierwszy, ponieważ spowoduje to ich engorge i stracić ich smak.

Gdy masz składniki gotowe, to jest czas, aby nadziać grzyby. Faszerowane grzyby są doskonałą przystawką na Święto Dziękczynienia, Boże Narodzenie lub jakikolwiek świąteczny posiłek. Gdy już nafaszerujesz pieczarki, upewnij się, że pieczesz je przez 15 do 20 minut. Uważaj, aby ich nie przegotować, ponieważ staną się zbyt miękkie i trudne do opanowania. Po ugotowaniu są świetne podawane na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

Po przygotowaniu grzybów możesz je ugotować, umieszczając je na blasze do pieczenia z obręczą. Umieść je stroną z wgłębieniami do góry na blasze do pieczenia. Piecz grzyby przez 10 do 20 minut lub do momentu, gdy ser się rozpuści, a woda zbierze się u podstawy grzyba. Po upieczeniu, wyjmij grzyby z piekarnika i pozwól im ostygnąć. Po tym jak pieczarki skończą się gotować, możesz je podać jako dodatek do dania głównego.

Choć nadziewane pieczarki są popularną przystawką, powinieneś również rozważyć możliwość podwojenia lub potrojenia przepisu, aby obsłużyć więcej gości. Niezależnie od tego, czy przygotowujesz się na specjalną okazję, czy po prostu dla siebie, nadziewane pieczarki są pyszną i zdrową opcją na zabawianie gości. A najlepsze jest to, że możesz je zrobić przyjazne dla keto i wegetarian. Nie uwierzysz, jak łatwo je zrobić. Poniższy przepis sprawi, że zaczniesz!

Pierwszy, przygotuj farsz. Jeśli robisz nadziewane pieczarki z wyprzedzeniem, możesz włożyć je do piekarnika jeden dzień wcześniej. Następnie umieść grzyby w wyłożonej ręcznikiem papierowym blaszce. Możesz upiec pieczarki dzień lub dwa przed imprezą, a nawet zrobić je dzień wcześniej. Po upieczeniu, będą dobrze przechowywane w lodówce. Resztki mogą być przechowywane przez kilka dni.

Możesz również zrobić swoje nadziewane grzyby noc wcześniej i trzymać je w lodówce. Podczas serwowania, należy je odgrzać następnego dnia. W przeciwieństwie do pieczonych nadziewanych grzybów, nie trzymają się one dobrze przy zamrażaniu. Jednak niegotowane pieczarki można zamrozić na okres do trzech miesięcy, jeśli znajdują się w szczelnym pojemniku. Upewnij się, że grzyby są hermetyczne i dobrze przykryte.

Używanie pędzla do ciasta, aby oczyścić kapelusze grzybów i łodygi jest pomocne, aby uniknąć możliwości mushy-gumy-covered kapelusze grzybów. Możesz również użyć szczotki do grzybów, która jest specjalnie zaprojektowana do usuwania brudu i zanieczyszczeń. Następnie nafaszeruj pieczarki farszem. Jeśli robisz pieczarki z nadzieniem serowym, do każdej pieczarki dodaj plasterek pepperoni.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.Wymagane pola są oznaczone *