Jak zrobić popcorn bez tłuszczu

Przedstawiamy artykuł, który jest owocem wspólnych działań z happinessdiy.pl

Jeśli masz dość tego samego starego, niezdrowego popcornu, powinieneś zrobić swój własny! Ta pyszna przekąska jest wygodna i zawiera mnóstwo zdrowych składników! Ten przepis jest wypełniony zdrowymi dla serca składnikami, takimi jak orzechy wypełnione białkiem i wysokobłonnikowy owies, a nawet ma odrobinę słodyczy z żurawiny, miodu i czekolady! Ten przepis, który jest przedstawiony w książce kucharskiej Running do kuchni, jest zdrowy i pyszny sposób, aby zaspokoić swoje pragnienie popcornu bez tłuszczu i kalorii!

Pierwszym krokiem w tworzeniu własnego popcornu bez tłuszczu jest wybór składników. Szukaj składników, które są proste i zawierają niewiele składników. Unikaj cukrowych smaków popcornu, takich jak karmel lub czajnik, które zawierają wysoką zawartość cukru. Staraj się ograniczyć wielkość porcji przy wyborze ulubionych smaków popcornu. Możesz nawet sprawdzić MyNetDiary w poszukiwaniu pomocnych wskazówek dotyczących mindful eating! Wybór zdrowej przekąski to świetny sposób na uniknięcie przejadania się i bingowania!

Możesz użyć oleju roślinnego lub oliwy z oliwek do gotowania popcornu. Najprostszą opcją jest oliwa z oliwek lub olej z awokado, które są zarówno lekkie w smaku, jak i kompatybilne ze średnim/wysokim ciepłem. Możesz eksperymentować z różnymi smakami, mieszając różne rodzaje olejów. Na przykład, możesz dodać czosnek w proszku lub tarty parmezan, aby nadać mu pyszny smak. Pamiętaj tylko, aby wybrać odpowiednią ilość oleju do popcornu i używać go ostrożnie. Następnie pop i cieszyć się!

Innym łatwym sposobem na dodanie smaku do popcornu jest użycie cynamonu. Cynamon ma wiele korzyści dla zdrowia. Może pomóc zrównoważyć poziom cukru we krwi i zapobiec cukrzycy. Jest to idealna przekąska do chrupania podczas oglądania ulubionego serialu. Stosując się do tych wskazówek, możesz z łatwością stworzyć swój własny, pyszny, pozbawiony poczucia winy smakołyk. I pamiętaj: nie ma powodu, dla którego miałabyś przestać cieszyć się pysznymi i zdrowymi przekąskami. Jesteś tylko kilka kroków od zrobienia własnego popcornu!

Po pierwsze, musisz kupić świeże ziarna. Świeże ziarna mają więcej cząsteczek wody niż starsze ziarna, a to sprawia, że łatwiej pop. Ponadto, nie musisz używać oleju lub masła do popcornu. Masło i olej są potrzebne tylko do nadania smaku i utrzymania ziarna przed spaleniem. A ponieważ olej kokosowy nie pali się łatwo, możesz nawet użyć zamiast niego oliwy z oliwek. Produkt końcowy będzie tak samo pyszny jak oryginał!

Możesz również spróbować popcornu w powietrzu. Jest to zdrowsze niż popcorn w oleju, a także pyszne. Popcorn jest również bogaty w błonnik. Jednak trzeba być ostrożnym przy dodawaniu polew, ponieważ mogą one łatwo dodać więcej kalorii niż rzeczywisty popcorn. Pamiętaj, aby ograniczyć masło i przyprawy. Jedna filiżanka popcornu ma tylko 31 kalorii. Ale jeśli jesteś na ścisłej diecie ograniczonej kalorii, można uniknąć korzystania z oleju.

Inny dobry sposób, aby zrobić beztłuszczowy popcorn jest piec go zamiast popping go. Ta metoda jest również bardziej wygodna, ale jest czasochłonna. Będziesz jednak musiał często obserwować popcorn podczas gotowania. Efektem końcowym będzie pyszna, niskokaloryczna przekąska, która nie powali Cię na kolana. Jeśli więc szukasz zdrowej przekąski, to jest to najlepszy sposób!

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.Wymagane pola są oznaczone *